PRESSIVAENLANE 2017


Uus kirikuaasta on alanud ja kalendriaastast on saamas vana aasta. See on olnud väga eriline aasta. Ei usu? Tee proovi. Googleda ja vaata lõppeva aasta pressivoogu. Kui leiad kasvõi üheainsa positiivse uudise Eesti õukonnameedia veergudelt, võta ühendust, teen lõunasöögi välja. Millest kõik algas ja miks see nii läinud on? Ei midagi üleloomulikku. Kahe – kolme rängalt solvunud kaasmaalase ja vihast ning kättemaksuihast toituv raha-ahne meediamasin. Kes need solvatud siis on? Esmajoones “punahabeme” meediakaleeril alumistel aerudel punnivad följetonistid, kes said aasta tagasi lugejateni jõudnud Afganistani päevikumärkmetes tunda seda, mida ise igapäevatööna teistele teevad. Nädalakirja peatoimetajaks tõstetud tujurikkuja. Mees, kes enda suhtes kriitikat ei talu ja rängalt solvus, kui ütlesin, mida ebaõnnestunud telesketšist arvan.  On suutnud pea aasta lõikes, vähemalt korra kuus, koos ülemnõukogu esimehe võsukese ja teiste riigipalgaliste parketikomsomolidega midagi välja imeda. Olgu see siis tele-, raadio-, trüki- või online meedias. Nähes hiliskevadeks, et kõik süütamiskatsed susinal luhtuvad, võeti appi näiliselt valusam tuli ning tariti mudasõtta mu pere ja lapsed. Kõik ühe eesmärgiga – teha jõhker laimukambakas. Peksta vahendeid ja valesid valimata maatasa ning valada haisva sopaga üle oma inimene, kes julges olla lihtne, aus ja otsekohene. Öeldes välja see, mida kitsamas ringis isekeskis siunavad isegi needsamad võltsheadusega hõilutajad. Endise KGB Rootsi – agendi madal tatipritsimine komeetrstelevisioonis ei lähe sellessegi kategooriasse. Lihtsa tahmanina kühvlitäis sütt pugejalikult katlaahju vista, näis toovat lihtsat poliitilist tähelepanu kohalikel valimistel. Küsimus ei ole selles, kas ja kuidas ning ons üleüldse mõtet üritada sellest välja ujuda. Lõppude lõpuks ei ole midagi uut siin taeva all – lugeja on väärt seda, mida ta loeb. Oled sa ikka õiglane kohtumõistja, Eesti meedia? Enne kui vastad, mõtle! Sina oled õhinaga ja tõtates, nagu meid ilma selleta eestimaalaste seas ei teataks, nimetanud alati Kreisiraadio – meesteks. Ühele ei suuda sa kahe aasta jooksul andestada “murjanit” ja “metsalist”, kahte eestikeelset sõna. Teise aga poputad puhta särgiga pildile tagasi kohe peale kriminaalse “džinnirodeoga” arestimajja paigutamist. Räägime heast ajakirjandustavast? Kus ja kellega? Nalja teete. cropped-anfass-bykerstiniglas-2.jpg

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: